Gunnar Hökmark

Gunnar Hökmark (M)
Europaparlamentariker med rötterna i Ystad. Gunnar Hökmark har verkat i EU sedan 2004. Han var dessförinnan riksdagsledamot 1982–2004, samt bland annat partisekreterare för Moderaterna 1991–1999.
Läs alla krönikor av Gunnar Hökmark. Och mer av honom på hans egen sida.

sodertun620

Birgitta Södertun (KD)
Gruppledare för Kristdemokraterna i Region Skåne. Hon är utbildad barnmorska och har varit yrkesverksam vid Helsingborgs lasarett. Hon engerade sig i kyrkopolitiken på 1980-talet och har varit heltidspolitiker sedan år 2000.
Läs alla krönikor av Birgitta Södertun.

image
Sofia Nilsson
(C)
Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Östra Göinge, ordförande i omsorg- och utbildningsutskottet. Ledamot i Centerpartiets kommunala sektion och ledamot i Kommunförbundet Skånes beredning för socialtjänst, vård och omsorg . Gruppledare för Centerpartiet i Östra Göinge. Sjuksköterska.
Läs alla krönikor av Sofia Nilsson.

image

Ulf Nilsson (L)
Gruppledare för Liberalerna i Lund, tidigare riksdagsledamot.
Läs alla krönikor av Ulf Nilsson.

Maria Malmer Stenergard (M)

Maria Malmer Stenergard (M)
Riksdagsledamot från Åhus, skattepolitisk talesperson, suppleant i finans- och civilutskotten. Jurist och systemvetare med erfarenhet från kommunpolitiken i bland annat Lund och Kristianstad.
Läs alla krönikor av Maria Malmer Stenergard.

olle schmidt

Olle Schmidt (L)
Kommunfullmäktigeledamot i Malmö. Bred politisk erfarenhet som europaparlamentariker, riksdagsledamot och regionpolitiker i Skåne.
Läs alla krönikor av Olle Schmidt.

cjs 160809

Carl Johan Sonesson (M)
Regionråd i opposition och 2:e vice ordförande i regionstyrelsen. Förtroendevald i Region Skåne sedan 1998. Har studerat statsvetenskap vid Lunds universitet. Bor i Malmö.
Läs alla krönikor av Carl Johan Sonesson.

Birte Sandberg (C)

Birte Sandberg (C)
Gruppledare för Centerpartiet i Region Skåne. Lärare och företagskonsult. Landstings- och regionpolitiker sedan 1991. Bor i Tomelilla.
Läs alla krönikor av Birte Sandberg.

Susanne Bäckman (L)
Projektledare för att minska den höga ungdomsarbetslösheten i Bromölla, regionpolitiker, ersättare i sjukvårdsnämnden Kryh och kommunfullmäktigeledamot i Bromölla.  Lärare i samhällskunskap, geografi, historia och engelska. Del i ett 90-årigt familjeföretag inom maskinbranschen. Älskar livet med allt vad det kan innebära, både i med- och motgång.
Läs alla krönikor av Susanne Bäckman.

 

 

Och här är några som tidigare har skrivit för oss:
Lars Thunberg (KD)
Torbjörn Tegnhammar (M)
Christer Nylander (L)
Hanna Håkansson (L)
Sofia Damm (KD)
Adam Davidsson (KD)
Jonny Cato Hansson (C)
Niels Paarup Petersen (C)
Jeanette Bohman C)